Termální lázně Erding

Termální aquapark nedaleko Mnichova vznikl kolem sirného pramene o teplotě 63°C tryskajícího z hloubky 2 350 m. Kromě síry a četných minerálií obsahuje fluorid, vápník, draslík a hořčík, příznivě napomáhá především při revmatických obtížích, a bolestech meziobratlových plotének, k léčbě poranění a kožních neduhů.

Termální ráj tvoří nádrže s tyrkysovou vodou o celkové rozloze 1.450 m² s teplotou vody 32 – 38°C. Hlavní část vnitřního areálu překrývá architektonický zázrak, skleněná otvírací kupole o průměru 56 metrů, dílo architekta Josefa Wunda – největší dílo svého druhu v Evropě, dvakrát větší než kupole budovy Říšského sněmu v Berlíně. V létě bývá otevřená, v chladném počasí slouží jako zdroj solární energie. Díky tomu mohou v hale růst palmy a další exotické rostliny a přispívat tak k tropickému vzhledu areálu. K pohodě a uvolnění přispívají masážní lehátka, boční masážní proudy, vířivky, koryto s tekoucí vodou, jeskyně s vodopádem a masážními sprchami. Venku se rozkládá veliký termální bazén dlouhý 80 m. Voda je neustále všude kontrolována a vyměňována. K Termálnímu ráji náleží i biosauna a pára a také terapeutická místnost obložená solnými krystaly.

Areál Galaxy představuje největší evropský svět tobogánů. Celkem 16 skluzavek a tobogánů je omezeno věkem v rozmezích: 3-6 let, od 6, od 8, od 10 a od 14 let. Najdeme tu evropský nejdelší tobogán dlouhý 360 metrů, adrenalinové skluzavky jako High Fly - letíte vzduchem až 7 m daleko. Kamikaze -sklon 60 , X -Treme Faser – sjezd rychlostí až 72 km/hod… .Ale i skluzavky pro děti a pro klidnější povahy .

Další areál tvoří Vital oáza určená především k odpočinku a uvolnění - najdeme tu další termální bazény a vířivky, slunečnou terasu, také růžovou saunu a meditační saunu s hudbou, návštěvníci mohou postoupit různé terapie a cvičení pro zdraví.

Dalším areálem pro zotavení a wellness je Saunový ráj, který tvoří celkem 25 originálně pojatých saun a pár – sauna na způsob římské vily, středomořská "Villa Toscana", místnost se solnými kameny, keltská "Stonehenge" sauna, citrusová sauna, tropická sauna, sauna s vůní klečového dřeva, kde se podává ledové nealko pivo Erdinger jeskyně s gejzírem, aromasauna, sauny na jezeře s výhledem na hladinu venkovního bazénu s vodním oparem… Návštěvníkům jsou k dispozice masáže a různé wellness procedury na úrovni.

http://www.therme-erding.de

Související zájezdy

Související destinace

Bavorsko

Bavorsko

Bavorsko má status svobodného spolkového státu a představuje v rámci Německa skutečně svět sám pro sebe. Patří sem oblast německé Šumavy - Bavorský les, německé Podunají s kulturními městy Řezno a Pasov, oblast Horní Falce s malebnou kopcovatou krajinou, někdejší významná říšská města Norimberk, Augsburg a Ulm či Bavorské Alpy s překrásnou krajinou Berchtesgadenska a se slavnými zámky Ludvíka Bavorského. Hlavní město Mnichov patří k evropským velkoměstům a je významným střediskem kultury. Bavorsko je známé především díky pivu a klobásám, je zde však také mnoho přírodních krás, památek, významných muzeí, sportovních center a jsou zde také termální lázně na úrovní - zejména Bad Füssing, ale také např. Bad Tölz či Bad Birnbach.

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu