Termální lázně v údolí Gastein

V Salcbursku, v národním parku Vysoké Taury, se nachází údolí Gasteinertal. Vyvěrá tu celkem 18 horských vřídel s velmi účinnou léčivou vodou s obsahem radonu o teplotě 37-41,5°C. Pomáhá především k léčbě chronických nemocí pohybového ústrojí, revmatických chorob, bolestí páteře, Bechtěrevovy choroby, artrózy, stavů po úrazech a ortopedických operacích, nemocí dýchacích cest. Příznivé účinky má také pobyt ve skalních štolách, proto tu vznikla jeskynní ozdravovna Gasteiner Heilstollen.

Blahodárné účinky zdejších termálních vod využívali už staří Římané. V údolí se nachází především dva velké lázeňské areály.

Alpentherme v městě Bad Hofgastein představují se svou celkovou rozlohou 32.000 m² největší vodní zábavní areál alpské oblasti. Najdeme tu vnitřní a vnější termální bazény, horké vřídlové koupele, plavecký bazén, tobogány, kanál s proudící vodou, gejzíry, masážní proudy, sluneční louku, infračervené kabiny. K tomu se připojuje rozsáhlý saunový svět s vnitřními i vnějšími saunami a párami a s chladným alpským jezírkem i horkým jezírkem, multimediální zážitkový sál a konečně útulné restaurace a panoramatický Sky-Bar s vyhlídkou na všechny strany. Každý si tu zkrátka přijde na své, ať již dává přednost odpočinku a osvěžení, sportu nebo vodním hrátkám.

Ve Skalních lázních Felsentherme v Bad Gasteinu je možné si odpočinout a načerpat síly v nově zřízené unikátní skalní hale. Jsou tu tři bazény s termální vodou o teplotě 32 °C. Zážitkové lázně zase nabízejí návštěvníkům různé vodní atrakce – kanál s proudící vodou, gejzíry, skluzavky a tobogány, jeskyni… Venkovní areál s plaveckými bazény a dětským pohádkovým bazénem je zasazen do překrásné horské scenérie. Stejně atraktivní je panoramatický svět saun a wellnessu, nechybí solárium, nudistická zóna ani solná jeskyně vytesaná – jak jinak - přímo do skály.

www.felsentherme.com 

Nabídku zájezdů cestovní kanceláře GEOPS do termálních lázní najdete na této stránce.  

Související zájezdy

Související destinace

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu