← Zpět

špek - sezóna 2022, 2023

Špek je tradiční horská specialita hlavně v oblasti Tyrolska. Tradiční postup vyžaduje naložení na 3 týdny do směsi soli, pepře a přírodního koření, jako je bobkový list, rozmarýn nebo jalovec. Nasolování vstříkování přímo do masa není povoleno. Uzení probíha při 20 °C ne tepleji, aby maso správně vstřebalo kouř a používá se dřevo s nízkým obsahem pryskyřice. Po uzení špek zraje, délka zrání záleží na velikostí fláku (flák je 4,5kg) asi 22 týdnů při teplotě 15; C a 60 – 90% vhkosti. Před servírování se okraje okrojí a krájí se buď strojově na velmi tenké plátky nebo ručně na tenké nudličky. V zájezdech za gastronomií a vínem jistě neodoláte a ochutnáte.

zobrazit seznam již odjetých termínů zájezdů 2022

Využijte slevy na zájezdy 2022.

špek - výpis zájezdů 2022:

Zájezdy pro tuto kategorii a sezónu pro Vás právě připravujeme. Pro nejčerstvější novinky, které nemusí být v systému zadány, kontaktujte prosím tým Geopsu.

špek - výpis zájezdů 2023:

Zájezdy pro tuto kategorii a sezónu pro Vás právě připravujeme. Pro nejčerstvější novinky, které nemusí být v systému zadány, kontaktujte prosím tým Geopsu.

špek - výpis odejetých termínů 2022:

Zájezdy pro tuto kategorii a sezónu pro Vás právě připravujeme. Pro nejčerstvější novinky, které nemusí být v systému zadány, kontaktujte prosím tým Geopsu.

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu