Národní park Cinque Terre

 Nejmenší italský národní park (necelých 39 km2) leží na pobřeží Ligurského moře východně od Janova. Jde o ojedinělé propojení lidského osídlení, nádherné přímořské krajiny a suchozemských i mořských ekosystémů. Je proto i součástí kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Strmé skalnaté srázy nad mořem a úzká pobřežní linie s malými zátokami, písčitými i štěrkovitými plážemi, skalami, mysy. A pět fascinujících městeček (proto název Cinque Terre). Není divu, že sem míří čím dál víc poznávacích zájezdů do Itálie.

Strmé svahy byly v průběhu století pokryty terasami, kde se pěstuje vinná réva nebo olivy. Součástí národního parku je i chráněná oblast moře se zachovanými mořskými ekosystémy a křišťálově čistou vodou s bohatými porosty posidonií. Všechna městečka jsou propojena turistickými cestami, železnicí i lodní dopravou. Zajímavé je, že dvě z nich (Monterossa a Riomaggiore) nemají dodnes propojení silnicí pro auta.

Nabídku zájezdů cestovní kanceláře GEOPS do Itálie najdete na www.italie.geops.cz.

Přehled zájezdů zaměřených obecně na národní parky či zahrady na www.geops.cz/zajezdy/narodni-parky-a-zahrady.   

 

Související destinace

Ligurie

Ligurie

Pruh pobřeží severní Itálie v okolí Janova, to je Ligurie. Díky svým plážím i divokému pobřeží s útesy a zátokami se stala oblíbenou rekreační oblastí. Janov patří k italským velkoměstům, moderní město se v něm prolíná s památkami na bohatství a slávu bývalé janovské republiky. V příjemném podnebí vznikly krásné zahrady a i celé plantáže květin, hned nad mořem se však zdvihají hory, kde vypadá všechno rázem jinak. Turisté směřují zejména do půvabného přístavu Portofino a do pětice malebných vesnic Cinque Terre s barevnými domky.

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu