Baron Bettino Ricasoli Conte di Brolio

Byl dvakrát ministerský předseda sjednocené Itálie. Žil v letech 1809-1880 hlavně v Toskánsku, ale kořeny rodu Ricasoli sahají až do 7.století do Lombardie. Další zmíňky o rodě Ricasoli jsou i z doby Karla Velikého a ve středověku hrál významnou roli hlavně v oblasti Toskánska a vlastnil a stále vlastní velké rozlohy vinic hlavně v regionu Chianti, hlavně kolem rodového sídla Brolio.
Baron Bettino Ricasoli byl nejen neúnavný propagátor vín Chianti v zahraničí, ale i přispěl k rozvoji vinařství.Říká se, že vymyslel na konci 19.stol. tzv. Moderní recept Chianti, což je v podstatě poměr odrůd se základem v odrůdě Sangiovese. Tento recept je platný i v současnosti.
Zámek Brolio Rodu Ricasoli včetně rodové kaple, kde je pohřbený i slavný Baron Bettino Ricasoli, vinařství a sklepů navštěvujeme pravidelně během zájezdu CK Geops Gurmánské Toskánsko, samozřejmě i s ochutnávkou a možností si tato slavná vína koupit.
Autor článku Ing. Alena Frčková, průvodce nejen na gurmánské zájezdy.

Související destinace

Toskánsko

Toskánsko

Líbezná krajina pahorků s obilnými lány, olivovými hájky nebo vinicemi, osamělé statky obklopené cypřiši, vesnice a města z kamenných domů na kopcích - tak vypadá Toskánsko. Jeho hlavní město Florencie je jedním z nejnavštěvovanějších měst v Evropě, láká jak svou skvělou architekturou, doplněnou i malířskou a sochařskou výzdobou, tak svými sbírkami umění, významnými kulturními městy jsou také Siena, Arezzo, Pisa, Lucca, velmi pozoruhodné je město věží San Gimignano. Památky se však v Toskánsku nacházejí doslova na každém roku. A velmi lákavá je také zdejší gastronomie a kvalitní vína.

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu