Termály Bad Fussing

Bad Füssing

Atraktivní německé lázně se nachází ve spodním údolí řeky Inn v jednom z nejpřitažlivějších míst Bavorska, 30 km jižně od Pasova na hranicích s Rakouskem. Léčivá voda v lázních Bad Füssing se hodí zejména k léčbě pohybového ústrojí, např. revmatických onemocnění, artrózy, nemocí kloubů, bolestí páteře, dále léčení chronické bolesti a poúrazového stavu. Sirné horké zřídlo obsahuje sodík, hydrogen­uhličitany a chloridy s podílem fluoridu. Čisté a upravované lázeňské městečko s několika krásnými parky je ideální k večerním procházkám. Najdeme zde nepřeberné množství restaurací, kaváren i hospůdek, ve kterých se často konají večerní hudební vystoupení. Kulturní informační středisko také často pořádá divadelní představení a koncerty. V lázních Bad Füssing si svou dovolenou užije opravdu každý bez ohledu na věk či kondici. V městečku a jeho okolí se nachází různorodá síť cyklostezek (ve městě je k dispozici několik půjčoven kol) a turistických stezek. Oblíbené jsou i páteční dopolední trhy. Věhlas lázním zajistily především tři obrovské termální komplexy, díky nimž jsou Bad Füssing největšími lázněmi v Evropě. Je zde 10.000 m2 termální vodní plochy a 80 termálních bazénů.

Lázně 1 - Therme I.

- 12 různých venkovních i vnitřních bazénů s různou teplotou (29-42°C), masážními tryskami, sirné lázně atd.

- Saunahof: 4 dřevěná stavení v selském stylu tvořící uzavřený komplex. Jsou zde nejrůznější sauny, páry, aromatické sauny, sauna se senem, velký termální whirlpool, studený bazének s vodopádem, termální kašna, relaxační místnosti a odpočinková místnost s vodními postelemi, čítárna s krbem, masáže, terapie.

- restaurace a velká louka s lehátky.

Lázně 2 – Therme II. (Europa Therme)

- 3000 m2 termální vodní plochy.

- 120 m dlouhý kanál se silným proudem s proměnlivou rychlostí, 5 vnitřních termálních bazénů, sirné lázně, 10 venkovních termálních bazénů, 40 masážních vodních lehátek v bazénech, 4 bazénky s masážními tryskami, bazén s atrakcemi.

- Saunaparadise: plocha 1000 m2, 3 finské sauny, bylinková pára, 3 parní jeskyně, vířivka a masážní bazének, studený bazének, rasul (pára s peelingovým jílem natírajícím se na celé tělo), solárium, balkón s lehátky, terasa, relaxační místnost, bar.

- kavárna s terasou, internetová kavárna (pro hosty internet zdarma), střešní zahrada, louka s lehátky.

Lázně 3 - Johanesbad

- 4500 m2 termální vodní plochy.

- vlastní termální minerální voda z hloubky 1.060 m (pramen Johannesquelle).

13 vnějších a vnitřních bazénů - sirný bazén, vulkánový vířivý bazén, bazén s mořskými vlnami, hypertermální bazén (léčení revma, 39°C), plavecký bazén s chladnější vodou (24-30°C), Kneippův studený bazének (lázeň nohou).

- Saunawelt: místnosti jsou upraveny dle různých stylů - osmanská komnata (50°C), indická aromatická pára (46°C), římské tepidárium (50°C), 2 finské sauny (85°C a 90°C), inhalační pára s pramenitou vodou (60°C), iglú - ledová jeskyně, relaxační zóny, solária atd.

Poznámka: vstup do lázní není umožněn dětem do 3 let.

Související zájezdy

Související destinace

Německo

Německo

Sousední Německo je veliká a velmi rozmanitá země. Bavorsko a Bavorské Alpy, Sasko, Meklenbursko a pobřeží Baltu, Lüneburská vřesoviště, Porýní, Schwarzwald či středohoří Harz, hlavní město Berlín a zámky v Postupimi - každý z těchto koutů je jiný a všechny mají co nabídnout. Do Německa můžete vyrazit na víkend, na jednodenní výlet za památkami či nákupy kousek za hranice, i na delší poznávací a turistickou dovolenou. Přitažlivé jsou zájezdy do termálních lázní a také adventní víkendy s návštěvami malebných vánočních trhů v Norimberku, Pasově, Drážďanech, Rothenburku i Bamberku.

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu