Vlakem za poznáním - Slovensko

Slovensko

Jak možná víte, poslední roky jsou na české železnici velmi akční a zejména pro cestujícího se stala cesta vlakem konečně symbolem pohodlí, přehledných služeb a v neposlední řadě také rozumných cen. Vše uvedené je důsledkem vstupu soukromých dopravců na české koleje, čímž se zvýšila konkurenceschopnost pro předtím nehybný monopol ČD. Průlom pro kvalitní a rychlé cestování způsobil i nákup naklápěcích jednotek typu Pendolino od italského koncernu Alstom, které nyní postupně dostávají nový a moderní interiér jež odpovídá náročné klientele a také unifikovaným barvám ČD.

Při cestě na Slovensko v rámci naších vlakových speciálních zájezdů vyzkoušíte jak slavné Pendolino, tak švýcarské jednotky od dopravce Leo Express. V Pendolinu si můžete zajít na skvělý oběd či drink do bufetového baru nebo pročítat denní tisk, nabízený na palubě zcela zdarma. Rovněž je Pendolino nejrychlejším způsobem jak se na Slovensko dostat. Oproti tomu při jízdě konstrukčně méně robustní soupravou od Leo expressu zažijete vysoké zrychlení a hned co se za pár sekund dostanete na rychlost okolo 100 km/h budete obsloužení palubním personálem, který Vám donese cokoliv z právě dostupného občerstvení přímo na místo. Pokud by jste chtěli v obou případech větší komfort, je možnost si připlatit vyšší třídu, tuto možnost je ovšem nutné si předem ověřit, počet míst je omezen.

Pokud zamíříte na vlakový zájezd zaměřený na Tatry, budete mít požitek z železnice umocněn i cestováním Tatranskými "električkami" během pobytu, díky kterým nasajete atmosféru tatranských úzkorozchodných železnic i majestátnost nejvyšších slovenských hor.

Info TEŽ (Tatranské elektrické železnice): https://cs.wikipedia.org/wiki/Tatransk%C3%A9_elektrick%C3%A9_%C5%BEeleznice

Info Pendolino: http://www.atlaslokomotiv.net/loko-680.html

Info Leo epress: https://technet.idnes.cz/cerna-puma-leo-express-flirt-komfort-a-rychlost-pendolina-p36-/tec_reportaze.aspx?c=A120523_164532_tec_reportaze_rja

https://www.leoexpress.com/cs/nase-sluzby/obcerstveni

https://www.studenta.cz/vyzkouseli-jsme-leo-express/r~st:article:1073/

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu