Termální lázně Gellért

O „zázračném prameni“, tryskajícím v místě léčebných lázní, pocházejí záznamy již z 15. století. Později si zdejší koupele oblíbili i Turci, protože byly větší a teplejší než tehdejší turecké lázně. V 17. století se nazývaly blatné lázně díky jemnému bahnu, které vytrysklo s vodou a usazovalo se na dně bazénů. Lázeňské středisko se poprvé otevřelo v secesním stylu v roce 1918. V roce 1927 bylo obohaceno o bazén s umělým vlnobitím a v roce 1934 ještě o perličkové koupele.

Lázeňský hotel Gellért v současnosti zahrnuje krytý i otevřený bazén s vápenitou, slabě kyselou, hydrogenuhličitanovou, radioaktivní vodou obsahující mnoho minerálních látek. Je stejně vhodná pro koupele i pitné kúry nebo inhalace a je zvláště účinná v případě léčby revmatických a kloubových onemocnění, neuralgie, neurózy, dny, revmatismu, gynekologických potíží a poruch metabolismu. Tento lázeňský hotel nabízí lékařské a zdravotnické služby na nejvyšší úrovni. Lze zde využít prakticky všechny lázeňské procedury, komplexní lékařské ošetření poskytuje přilehlá nemocnice a inhalatorium.

V okolí můžete navštívit Národní muzeum nebo muzeum současného umění – Ludwig Muzeum, dále vrch Gellért a skalní kapli nebo Budínský hrad.

www.gellertfurdo.hu

Nabídku zájezdů cestovní kanceláře GEOPS do Budapešti s koupáním v lázních  najdete na stránkách www.madarsko.geops.cz/budapest a na www.termalni-lazne.geops.cz. 

Související destinace

Budapešť a okolí

Budapešť a okolí

Maďarská metropole Budapešť - nejmladší metropole Evropy, a přesto tisícileté velkoměsto s pestrou historií, která začíná už římským osídlením, řadou významných muzeí a galerií, spoustou termálních lázní a příjemných parků. Mosty a ostrovy na Dunaji, první metro na kontinentu, elegantní kavárny a cukrárny a tradiční hospůdky, kde se hraje čardáš. V Budapešti je toho skutečně mnoho k navštívení a poznávání, je potřeba tam jet alespoň na víkend. A také řada míst v okolí Budapešti stojí za návštěvu - královský Visegrád nad řekou, skanzen Szentendre, barokní perla Györ, okouzlující vesnička Höllökö...

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu