Termály Laa an den Thaya

Proslulé lázně v dolnorakouském městečku na řece Dyji byly založeny v devadesátých letech 20. století. Voda o teplotě 42°C obsahuje především sodík, chlorid, jód a různé minerálie a hodí se především k léčbě srdečních a artritických chorob, nemocí pohybového ústrojí, nervových onemocnění, nemocí gynekologického charakteru, kožních chorob, některých očních onemocnění a k celkové rekonvalescenci a zotavení.

Návštěvníky láká atraktivní prostředí: Vnitřní termální bazén s vodou teplou 34°C, s masážními lavicemi, s kanálem s divokou vodou a bohatými světelnými efekty, venkovní masážní bazén (teplota vody 34°C) rovněž s masážními lavicemi, masážní vodní stěnou, gejzírem aj., zážitkový bazén se slanou vodou (36°C) s barevnými světly a dalšími optickými a akustickými efekty, a plavecký bazén (28°C), který je v létě obklopený písečnou pláží. Dále je tu odpočinková místnost s velikým nasvíceným růženínem, v níž se nachází 18 anatomických lehátek oddělených navzájem paravány. Dojem pohody a uvolnění navozuje uklidňující hudba a zvuky přírody. Zvláštností je lázeňské kino, kde lze v plavkách nebo županu z lehátek sledovat na obří obrazovce DVD filmy nebo sportovní přenosy.
Děti si přijdou na své v dětském koutku, k němuž patří vnitřní a venkovní bazén, tobogán Fantasia – 90 m dlouhý, s převýšením 10 m a s optickými a akustickými efekty, a hrací koutek.
Dalším lákadlem je atraktivní svět saun, který pojme až 200 osob. Jeho středobod tvoří místnost s dekorativním skleněným stropem a s masážní vířivkou pro 10 osob. Můžete si vybrat mezi různými atraktivními saunami a parami: hradní sauna s kazetovým stropem a stěnami obloženými dřevem, finská sauna, orientálně laděný chrám vůní, v němž se za doprovodu stylové hudby linou vonné bylinkové výpary, královská parní lázeň s interiérem upomínajícím na pohádky tisíce a jedné noci, solná pára… K ochlazení poslouží ledové iglú, kde vládne teplota 5 – 9°C, nebo ledová studna, z níž je možné nabírat krystalky ledu. Odpočinete si v klidové místnosti zvané „Panta rhei“ – jsou zde vodní lehátka na kamenných stolech a sluchátka pro poslech uklidňující hudby, uprostřed místnosti září velký osvětlený ametyst (z dolů v nedalekém Maissau), který prý vyzařuje pozitivní energii. Nápadité jsou i masážní sprchy, pojaté jako vodopády stékající po vápencových stěnách připomínajících krápníkovou jeskyni. 

http://www.therme-laa.at/thermen-hotel/therme

Nabídku zájezdů cestovní kanceláře GEOPS do termálních lázní najdete na této stránce.  

Související zájezdy

Související destinace

Rakousko

Rakousko

Rakousko, snadno dostupná země v sousedství, nabízí až podivuhodné množství různorodých zážitků. Podmanivé velkoměsto Vídeň se svými památkami, muzei, kavárnami a jedinečnou atmosférou, řada dalších významných památek. Překrásná příroda Alp i líbezná krajina údolí Wachau nebo štýrských vinic. Skvělé výstavy umění. Různé termální lázně s nabídkou wellness služeb. Rázovité lidové tradice, řada pozoruhodných slavností a ovšem i gastronomické požitky a víno. A na sklonku roku kouzlo adventu, průvody čertů a percht, vánoční trhy a betlémy.

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu