Karneval citrusů – masopust na Azurovém pobřeží

Karnevaly, masopusty a karnevalové festivaly na řadě turistických míst Evropy přitahují tisíce turistů. Karneval citrusů v Mentonu patří mezi nejoblíbenější, probíhá ve znamení žluté a oranžové. Řeč je samo sebou o citronech a pomerančích.

Město zaplaví tuny citrusů a stovky tisíc návštěvníků z celého světa. Příprava probíhá několik měsíců předem pomocí mnohačlenného týmu. Na akci se spotřebuje minimálně sto tun citrusů a kolem pěti tisíc květin na výzdobu. Karneval má složitou choreografii a provází ho spousta doprovodných akcí.

Obrovské sochy z citronů, pomerančů, květů včetně mimóz, spousta pavilónů a stánků… to vše vás čeká v Mentonu v době masopustového karnevalu.

Historie karnevalu sahá do 19. století, do roku 1895. Tehdy hoteliéři v Nice vymýšleli, čím zabavit boháče z celé Evropy v Mentonu. Citrusy však přišly na scénu až po roce 1934. Masopust se koná vždy 40 dnů před popeleční velikonoční středou. Ovoce se vozí už v lednu ze Španělska a pomocí gumiček se upevňuje do drátěné konstrukce. Chodníky zaplní davy lidí a ulicemi celé odpoledne proudí hudebníci a tanečníci doprovázení velkolepými ovocnými vozy. Každý rok je téma jiné. 

Pojeďte se potěšit krásou tohoto barevného svátku.

Zaujala vás tato slavnost? Můžete ji navštívit na zájezdu CK GEOPS - více informací naleznete zde

 

Související zájezdy

Související destinace

Azurové pobřeží

Azurové pobřeží

Azurové pobřeží, u nás známé také jako Francouzská riviéra, patří k nejvyhlášenějším rekreačním oblastem vůbec. Od 19. století tu vznikají letoviska s luxusními hotely a honosnými vilami. Ale už dávno předtím tuto oblast objevili staří Řekové a po nich Římané a založili tady řadu vzkvétajících měst, z nichž některá existují dodnes (Nice, Antibes, Fréjus).. I v současnosti se na pobřeží navíc zachovaly pokojné rybářské vesnice, které si oblíbili mnozí malíři, a nahoře na útesech se tyčí malebné "vesnice na bidýlku".

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu