Bad Blumau, Hundertwasserovy lázně

Hundertwasserovy lázně v Bad Blumau

Štýrské lázně Rognertherme Bad Blumau jsou atraktivní jak svou léčivou vodou a službami na úrovni, tak pozoruhodnou a originální architekturou.
Najdeme tu dvě zřídla. Voda z Melchiorova pramene o vysokém obsahu minerálií vyvěrá o teplotě 47,2°C z hloubky 970 m, obsahuje hydrogenuhličitan sodný a celou řadu cenných léčivých látek. Pramen Vulkania je teplejší (v průměru 110 °C), voda tu vyvěrá z hloubky 2 843 m a obsahuje vysoký podíl léčivých minerálií. Pochází původně z pravěkého moře, které tu existovalo před 1 mil. let.
K lázeňskému areálu patří velká vnitřní laguna s několika masážními proudy, vytvořená ve veselé a prosvětlené barevné hale se sloupy. Bazén se různě vlní, přesně v duchu Hundertwasserových zásad - žádné přímé linie. Tunelem lze proplout do venkovního areálu s několika vířivkami a masážními sprchami, s výhledem na lázeňský park a různobarevné budovy.
Z další části lázní se lze dostat do druhého venkovního areálu, kde jsou dvě velké oddělené laguny – jedna, přístupná opět po vodě přímo z hlavní budovy, se středně teplou vodou, za ní potom laguna pramene Vulkania s velmi teplou vodou. Lze absolvovat menší zotavovací kůru - nejprve si v lázeňské budově u malého bazénku polévat postupně různé části těla studenou vodou, potom se zahřát v středně teplé laguně a nakonec chvíli setrvat v teploučkém zřídle. Večer bývá areál pěkně osvětlen a jsou tu koše s hořícím dřevem, které přispívá svou charakteristickou vůní k celkové pohodě.
Vedle osvěžení a uvolnění v bazénech lze absolvovat řadu blahodárných procedur: perličkovou termální koupel, zábaly (z růžových či bezových květů, mořských řas, bahenní, senné), inhalace, masáže s vonnými oleji aj. Rozmanitý je také místní saunový svět, najdeme tu finskou saunu, saunu s kameny, bylinkové sanarium, římskou i tureckou parní lázeň, aromatickou místnost, vnější studenou lázeň, jakuzzi i slunečný ostrov pro přirozené opálení. Pocit uvolnění a pohody dotváří různé rituály, meditace a vonné nálevy - ovocné, květinové, bylinkové či medové…
Zcela jedinečnou nabídku představuje Solná jeskyně z Mrtvého moře, jejíž stěny, strop i podlaha jsou obloženy 100% soli o vysokém obsah minerálií, hořčíku, sodíku, vápníku. Posezení uvnitř má dobrý vliv na dýchání, léčbu kožních neduhů, prokrvení kůže, léčbu nespavosti a migrén, celkovou tělesnou i duševní výkonnost.

http://www.blumau.com/

Nabídku zájezdů cestovní kanceláře GEOPS do termálních lázní najdete na této stránce.  

Související zájezdy

Související destinace

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu