Auvergne a Francouzské středohoří

Jak naznačuje jeho název, Massif Central, neboli Francouzské středohoří, leží v samém srdci Francie. Tato rozsáhlá oblast zaujímá pětinu francouzského území a je tvořena náhorními plošinami a vyhaslými sopkami, jež umožnily intenzivní rozvoj lázeňství. Nejvyšším vrcholkem je hora Puy de Sancy, která se nalézá v nadmořské výšce 1 855 metrů.

Region, který byl vytvořen sopečnou aktivitou před 30 miliony let, je dnes zelený, hornatý a neuvěřitelně fotogenický. Příroda ve své původní podobě. Auvergne se nachází uprostřed Francie, mezi městem Vichy dominantní sopkou Le Puy. Jeho historie se píše již v 13. století, kdy ji král Filip August získal od markýze de la Fayette. Mezi slavné muže kraje patří i Vercingetorix, první galský král, nebo z novějších dob Blaise Pascal a bývalý prezident Georges Pompidou.

Massif Central zůstává především nádhernou přírodní lokalitou. Vedle celé řady sopek tu naleznete rovněž střediska Le Mont-Doré a Super Besse a také desítky jezer… Skuteční milovníci přírody a sportování budou touto oblastí, která nikdy nespí, unešeni. Jestliže popustíte uzdu své fantazii a představíte si toto obrovské území, ocitnou se vaše myšlenky v zajetí sopek a hřebenu Puy, ale také mnoha termálních pramenů, kolem nichž vyrostla věhlasná lázeňská centra La Bourboule a Le Mont Doré. První z nich se věnuje zejména léčebným kúrám a péčím, ale můžete tu strávit také nezapomenutelné prázdniny. Le Mont Doré je především rekreačním střediskem, které se specializuje na zimní sporty v bezprostřední blízkosti totiž leží sjezdovky vrcholku Puy de Sancy. Na protilehlém svahu Puy de Sancy se nachází perfektně vybavené lyžařské středisko Super Besse. O něco jižněji, v departementu Cantal, leží oblíbená střediska Lioran a Super Lorian, která se také pyšní špičkovým vybavením. A kousek odtud můžete otestovat kilometry běžeckých tras na náhorních plošinách Aubrac a Margeride. V létě se Park auvergneských sopek a pohoří Massif Central mění v rozsáhlou prázdninovou destinaci s nádhernými přírodními scenériemi.

podle stránek auvergne-tourisme.info

Informace o zájezdech CK GEOPS do Auvergne naleznete na www.francie.geops.cz/auvergne.

Související zájezdy

Související destinace

Auvergne

Auvergne

Auvergne, to je oblast Francouzského středohoří, hor modelovaných sopečnou činností. Především v oblasti masivu Dome se nachází řada vyhaslých sopečných kráterů, v masivu Mont Doré a Cantal tvoří krajinu spíš dlouhé hřebeny a údolí. Všude jsou hory pokryty barevným kobercem květin a turisté, kteří vystoupají na vrcholky, jsou odměněni dalekými výhledy. V kraji Auvergne se ale nachází i řada památek, místním specifikem jsou kostely i celá města z černého lávového kamene. Především svými sýry (cantal, saint-nectaire) přispívá Auvergne také ke gastronomii Francie

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu