Amsterdam

Malebné město na řece Amstel proslulé kanály, galeriemi s obrazy nejslavnějších mistrů a kosmopolitní atmosférou. Je jednou z nejnavštěvovanějších evropských metropolí. Turisté z celého světa sem přijíždějí, aby viděli díla Vincenta van Gogha, aby si prohlédli paláce na kanálech nebo aby ochutnali herynky a nizozemské sýry.

Přes velkou hustotu osídlení je město plné zeleně a člověk si může odpočinout v několika parcích přímo v centru. Díky tomu, že většina obyvatel se městem pohybuje na kole, nemá Amsterdam znečištěné ovzduší a chodci mohou při procházkách nerušeně poznávat jeho krásy.

V šedesátých letech se Amsterdam stal místem bujarého dovádění "dětí květin" a centrem alternativního životního stylu. Dnes jsou turisty vyhledávány coffeeshopy, kterým nizozemská vláda toleruje prodej lehkých drog. Mnozí lidé sem také přijíždějí, aby na vlastní oči viděli čtvrť červených luceren.

Amsterdam je také místo setkávání světových kultur a tradic. Na tržištích vedle sebe stojí stánky se sýry, rybami, květinami ale také exotickými potravinami, které jsme nikdy v životě neviděli. Povečeřet můžeme v asyrské, javánské nebo tibetské restauraci. Budeme příjemně překvapeni, když zjistíme, že Holanďané umějí dobře anglicky a že se s námi rádi dají do řeči.

Amsterodam - základní fakta:
Populace: 735.000
Časové pásmo: CET (UTC +1 hour)
Telefonní předvolba: +20
Země: Nizozemí (známe jako Holandsko, anglicky The Netherlands)

Související destinace

Holandsko

Holandsko

Holandsko, to je pro turisty především země grachtů a polderů, tulipánů a větrných mlýnů. K hlavním atrakcím patří nepochybně hlavní město Amsterdam s řadou pěkných kupeckým domů, brusírnami diamantů, významnými muzei umění, barevným květinovým trhem, unikátním dvorem bekyní a jedinečnou atmosférou. Dále je tu řada dalších přístavů, malebných a starobylých i moderních jako velkoměsto Rotterdam, města spjatá s tvorbou slavných malířů a významná muzea umění, a také místa proslulá výrobou výborných sýrů (gouda, eidam, leerdamer) a se sýrovými trhy. A samozřejmě zahrady i celá pole tulipánů a dalších cibulovin, které se na jaře rozsvítí všemi barvami.

Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu